Op de shortlist voor de titel ‘Zakenauto van het jaar 2022’ stonden tien auto’s. Welke waren dit en waarom heeft de Kia Niro gewonnen?

De jury van de Zakenauto van het Jaar-verkiezing bestaat uit autojournalisten, maar ook uit vertegenwoordigers van leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders. Auto’s winnen de titel niet alleen vanwege hun rijeigenschappen, hun innovatieve techniek of hun comfort; het gaat ook om andere zaken, zoals garantieafwikkeling, onderdelenvoorziening, en de support bij sales- en aftersalesproblemen.

Uitslag Zakenauto van het Jaar 2022

Gebruikmakend van deze kennis, koos de jury in een volgende stap van de stemprocedure de uiteindelijke winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2022. De uitslag was op 6 oktober tijdens de Driving Business Awards van het vakblad Automobiel Management. Bovendien werd nog een prijs uitgereikt: die van Beste Nieuwkomer 2022: Škoda Enyaq.

“De Kia Niro is uitgegroeid tot een heuse bestseller, scoort prima in het dagelijks gebruik en is door de jaren heen verder opgewaardeerd. Dit Koreaanse merk kent bovendien een stabiele import- en dealerorganisatie, wat zeer belangrijk is voor de zakelijke markt. Deze topnotering is een beloning voor de veranderingen die het merk en dit model in de markt hebben teweeggebracht. Dat belooft veel voor de toekomstige nieuwe generatie van deze verkooptopper”, benadrukt juryvoorzitter en hoofdredacteur van Automobiel Management Remco Nieuwenbroek.

‘And the nominees were’

Ford Focus
Hyundai Kona
Kia Niro
Opel Corsa
Peugeot 208
Peugeot 2008
Polestar 2
Skoda Octavia
Volkswagen ID.3
Volvo XC40

Bronnen:
Zakenauto van het jaar 2022 deze tien auto’s kunnen de prijs winnen
Kia Niro verkozen tot zakenauto van het jaar 2022